Jdi na obsah Jdi na menu
 


recepty

 

Potřebujeme:
400 g ovesných vloček předvařených, 4 kostky vývaru (masox apod.), 100 g tuku, 400 ml vařící vody, 400 g celozrnné pšeničné mouky, 300 g kukuřičné mouky, 200 ml nízkotučného mléka, 2 vejce, 2 polévkové lžíce cukru, 400 g strouhaného sýra (výraznější chuti), mouku dle potřeby na zahuštění.


Nejprve rozehřejeme troubu na 175 °C. Vločky, vývarové kostky a margarín mícháme s vařící vodou tak dlouho, dokud se masoxy a tuk nerozpustí. Přimícháme zbylé přísady kromě mouky. Hmotu zpracujeme do velké koule a přidáváme mouku tak dlouho, dokud nevznikne pevná, ale příjemně tvárná hmota. Těsto vyválíme na tloušťku 1 cm, vykrajujeme vánočními formičkami, pokládáme na plech na papír na pečení a 10 až 15 minut pečeme do zlatova. Podáváme úplně ochlazené.


Krmíme střídmě, jen 1 až 2 kousky na den. Větší množství vede k obezitě.